Relaistoulousain

Veiligheid met R7s Led lampen

De R7s Led is de nieuwe opvolger van de veelgebruikte R7s Halogeen lamp. Deze lamp kent u wel van de buitenverlichting die op veel huizen zijn gemonteerd. De R7s halogeen lamp werd gebruikt vanwege zijn felheid en de mogelijkheid om grote delen van een ruimte in één keer te verlichten. Echter zijn er ook een aantal nadelen die verbonden zijn aan deze oude halogeen techniek. Zo gaan ze niet al te lang mee en gebruiken ze daarnaast ook nog eens heel veel energie. De R7s Led is een van de led lampen die erg goed om gaat met zijn stroom.

Ook is een groot voordeel dat de R7s Led gemaakt is van materiaal dat makkelijker te recyclen is en beter is voor het milieu dan het halogeen dat in de klassieke halogeen lamp zit. Alhoewel deze goedkope led lampen niet biologisch afbreekbaar zijn, zijn ze wel iets beter voor het milieu. Dit heeft er mee te maken dat een led lamp tot wel 6x langer mee gaat dan een traditionele halogeen lamp. Tijdens de levensduur van een R7s Led worden er dus tot wel 6 Halogeen lampen weggegooid.

Een R7s Led is dus ook relatief een stuk groter dan het kleine buisje dat eerst in de buitenverlichting zat, dit komt doordat er meer led lampen nodig zijn om dezelfde hoeveel licht te produceren. Toch kan het lastig zijn om een R7s Led buitenlamp op de juiste manier te installeren. Om er voor te zorgen dat je buitenlamp zorgt voor optimale veiligheid is het handig om op een aantal dingen te letten:

–      Zet de lamp op een plek neer waar mogelijke inbrekers wel langs moeten gaan. Meestal is dit naast de achterdeur zelf, maar dit kan ook gemonteerd zijn aan de zijkant van uw schuur. Het belangrijkste is dat de sensor af gaat zodra er iemand langs loopt. Richt de lamp en de sensor daarom altijd op een open plek, zodat er optimaal gebruik wordt gemaakt van de ruimte.

–      Stel de helderheid in. Dit geldt vooral als je zelf vaak langs de lamp komt, en voornamelijk als je er met de auto of met de fiets langs gaat. Een felle lamp zorgt wel voor een duidelijk signaal tegen mogelijke inbrekers, maar het zorgt er ook voor dat je tegen iets aan kan rijden of van je fiets valt.

https://www.leds-depot.be/