Relaistoulousain
Image default
Business / Transportation and Logistics

Uw nieuwe bad plaatsen

Voor het plaatsen van uw sanitair is het belangrijk dat u zich inleest voordat u aan de klus begint. Het plaatsen van een bad is (net zoals al het sanitair) niet zo eenvoudig om in korte tijd te plaatsen. Door dit artikel te lezen kunt u uw bad snel en goed plaatsen.

Voorbereiding

Zorg dat u eerst een beeld heeft van waar u de badkuip wilt gaan plaatsen. Om te kijken hoe u uw badkuip het beste kan plaatsen, maakt u gebruik van stelpoten. Staat de badkuip goed? Zorg dan dat uw badkuip helemaal waterpas staat met behulp van een waterpas. Mocht u deze niet hebben, kunt u tegenwoordig gratis waterpas apps downloaden voor op uw mobiel.

Na het waterpas maken van uw badkuip, zorgt u dat de bad sifon wordt gemonteerd en de afvoer op maat wordt gemaakt. Deze kunt u vervolgens aansluiten, maar gebruik nog geen lijm om de afvoer vast te maken! U kunt hierna checken of het water uit uw badkuip wegloopt.

Randen tekenen

Door de randen af te tekenen, kunt u zien waar u de balken moet gaan plaatsen die steun moeten geven aan de badkuip.

Balken

Zorg dat de balken de juiste lengte hebben en maak er gaten in met een boor. Zorg dat de balken 2 centimeter onder de lijn komen die u heeft getekend. Boor hierna door de gaten heen die u in de balk heeft gemaakt, om zo een gat te maken in de muur. Sla hierna de balk vast met spijkerpluggen.

Blokken

Teken de omtrek van uw badkuip uit op de vloer om hier vervolgens de gasbetonblokken op te plaatsen. Zet aan de binnenkant van de lijn uw blokken tot de hoogte van de balken die u tegen de muur aan heeft geplaatst. Let wel: het is belangrijk dat u een gat open laat in de blokken, zodat u nog bij de afvoer kunt.

Badkuip plaatsen

Breng een laag kit (tegenwoordig ook speciaal voor sanitair verkrijgbaar) op de balken en op de muur aan. Zorg daarna dat de afvoer, die u nog niet dicht had gelijmd, dicht wordt gelijmd. Betegel vervolgens de muur om er een mooie uitstraling aan te geven.

Laatste stap

Zorg vervolgens dat de randen volledig worden afgekit. Dit doet u na het vol laten lopen van het bad. Zo zorgt u dat er druk naar beneden wordt gegeven op de kit waar uw badkuip op rust.

Bent u opzoek naar een bedrijf die al uw sanitaire voorzieningen moeiteloos voor uw installeert en monteert? Neem dan contact op met SAM Loodgieter Leiden.

Related Posts

StellingStunt.nl

Rijschool Delft is voor iedereen!

Verkeersveiligheid