Relaistoulousain
Image default
Business / Transportation and Logistics

Scooter banden kopen online

Heb jij altijd zomerbanden op jouw scooter liggen? Zeker als je veel rijdt in alle seizoenen zijn dat niet de beste scooter banden. Het is slim om ook een set winterbanden aan te schaffen. Wat zijn de verschillen van deze scooter banden en waar moet je rekening mee houden?

 

Scooter banden voor elk seizoen

Zomerbanden en winterbanden zijn niet hetzelfde, omdat het weer heel anders is in de koude maanden. Er is vaak meer water op de weg, de temperaturen liggen lager, in de winter wordt het ook vroeger donker. Allemaal redenen om ook scooter banden voor de winter aan te schaffen.

 

Ander materiaal voor winterbanden

Bij scooter banden voor de zomer zal het rubber harder worden bij temperaturen die lager liggen dan zeven graden celsius. Winterbanden zijn van een ander soort rubber gemaakt, deze blijven wel soepel bij lage temperaturen.

 

Ander profiel voor winterbanden

In de zomer is het doorgaans droger op de weg, daarom hebben deze scooter banden een ander profiel dan winterbanden. In de winter zijn de wegen natter en moet water snel worden afgevoerd. De structuur van de groeven op de scooter banden zorgt ervoor dat je niet gaat glijden over het wegdek.

 

Maak wisselen eenvoudig met extra velgen

Als je geen zin hebt om de banden te verwisselen kun je een extra set velgen kopen voor de scooter banden. Dat is bij auto’s ook zo. Dan kun je de complete wielen vervangen wat een stuk eenvoudiger is dan de banden verwisselen.

 

Altijd rijden met winterbanden

Je kunt ook het hele jaar door rijden met winterbanden op de scooter. Dan heb je optimale grip en hoef je de scooter banden niet te verwisselen. Als het veel regent rijdt je stabieler. Het rubber wordt wel wat zachter, het verbruik kan ook iets hoger liggen. Als je niet wilt wisselen is het hele jaar rijden met winterbanden beter dan altijd rijden met zomerbanden.

 

Kijk voor de beste scooter banden in de webshop. Kies jouw favoriete merk, de juiste maat en bekijk ook de collectie winterbanden. Soms worden nieuwe scooters al standaard geleverd met winterbanden, dat zie je aan het diepe profiel en de afwateringskanalen.