Relaistoulousain

Opruimen met boxen

Op zoek naar een goede manier om producten en artikelen netjes en veilig te bewaren? Kies dan voor goede en stevige palletboxen die veelal van kunststof gemaakt worden maar ook in houten en stalen uitvoeringen verkrijgbaar zijn.

Kies voor goede opslagboxen

Met name kunststof palletboxen worden vaak gebruikt in magazijnen of opslagruimtes. Het zorgt ervoor dat de producten netjes opgeborgen kunnen worden en dat de ruimte zo optimaal mogelijk benut wordt. De naam voor deze opslagboxen hebben ze te danken aan het feit dat ze op een pallet geplaatst kunnen worden. Dit betekent dat ze bijvoorbeeld op een pallet met drie sledes kunnen staan zodat u er makkelijk een heftruck onder schuift om de complete box in een vrachtwagen te kunnen zetten. Er bestaan ook palletboxen met pootjes eronder. Het is maar net wat u het handigst vindt maar ook wat het beste is voor uw bedrijf. Als u besluit het magazijn zo in te richten dat u de hoogte in gaat met opslag zijn stapelbare palletboxen ook een goede uitkomst. Deze zet u op elkaar en zo benut u de meeste ruimte.

Even niet gebruiken?

Behalve stapelbare zijn er ook inklapbare of opvouwbare palletboxen in de handel. Gebruikt u niet alle boxen tegelijkertijd? Dan kunt u ze opvouwen zodat ze zo min mogelijk ruimte innemen.

Wat bewaart u erin?

In kunststof palletboxen kunt u nagenoeg alles bewaren wat u maar wilt. Of het nu (bederfelijke) levensmiddelen zijn of bijvoorbeeld archiefmateriaal, het is allemaal mogelijk. Vloeistofdichte palletboxen zijn uitermate geschikt voor vloeibare producten in te bewaren omdat er niets uit kan. Omdat er in dat geval ook niets in kan zijn ze ook voor andere doeleinden zeer nuttig. Goed afgesloten palletboxen (waarvoor ook deksels bestaan) voorkomen ongedierte bij producten maar ook dat er daglicht bij kan, hetgeen op veel producten ook negatief werkt.